سیستمعامل ملی، اینترنت ملی، پورتال ملی، موبایل ملی، جناب آقای مهندس ریاضی، همه اینها ممکن است، همه اینها شدنی است، همه اینها ستودنی است. اما یک عامل اصلی که سازنده همه این ملیهاست و هیچ وقت پسوند ملی نگرفت، و در کوچه پسکوچههای ملی ما با اینترنت غیرملی در دهان دشمنان ملی بلعیده شد و تکنولوژی غیرملی را ابداع، طراحی و تولید کرد و میکند و خواهد کرد، جوانان پرغرور و نخبه این مرزوبوم هستند که هر چند ملیترین سرمایههای این مرزوبوم، سرزمین هستند، دریغا که هیچگاه نه حمایت شدند، نه ستوده شدند و نه ملی خوانده شدهاند. چند روز پیش وقتی که خبر افتتاح پورتال ملی شما را در رسانهها خواندیم با شوق فراوان در مرورگر غیرملی آدرس ملی WWW.IRAN.IR را تایپ کردیم، پشت مونیتور غیرملی، یخ کردیم و صد هزار بار آرزو کردیم که رسانههای غیرملی این خبر را در بستر رسانهای جهان منتشر ننمایند، باورمان نمیشد، که اینچنین، وزیر محترم فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور عزیزمان وقت گرانمایهاش را برای افتتاح یک وبسایت که با چند صد لینک که فارسی شده یک نرمافزار غیرملی میباشد، صرف نموده و پورتال ملی را افتتاح نمایند.
آقای مهندس ریاضی، آیا میدانید این شعارهای ملی شما چه لطمهای به بدنه نحیف آیتی بخش خصوصی کشور میزند، نیم نگاهی به وضعیت آیتی کشور بیاندازید، خواهید دید که از زمان حضور شما چه سیر نزولی را پیدا کرده است، در تمام دول مترقی دولت بستر اقتصادی را شخم میزند، و نهال سودآوری را در آن میکارد و آن را در اختیار بخش خصوصی قرار میدهد و در کشور ما بخش خصوصی زمین بایر را آب میدهد، شخمش می زند، میکارد، میپروراند، در مقابل آب و باد و طوفان و تگرگ به بار مینشاند و میوه نحیف آن که شکوفه داد، و آنگاه شما وارد شده و با یک شعار ملی طوفانی به پا میکنید، که نه شکوفهای میماند نه درختی و نه بخش خصوصی.
با توجه به اینکه ابنجانبان تخصص چندانی در مورد اینترنت ملی، سیستمعامل ملی، موبایل ملی و … نداریم در این مقال کوتاه میخواهیم به داستان پورتال ملی شما بپردازیم. آقای مهندس ریاضی، مقام معاونت وزات فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، مقال مزاح و تمسخر نیست، وزارتخانهای که به جرات میتوان ادعا کرد که در عصر حاضر سرنوشت دولتها را رقم میزند. بشمارید، در همین کشور عزیزمان چند صد هزار نفر از کپی سیدیهای شرکت مایکروسافت نان میخورند؟
مدیر آیبیام چند روز پیش در سخنرانیاش ادعا کرد که ?? درصد رشد اقتصادی آمریکا از آیتی است. اینکه مردم در انگلیس، با ? لیتر بنزین در روز با آرامش روزگار سپری میکند، زیر سایه آیتیست. اینکه گوگل در عرض چند سال، رقمهایی را به چنگ میآورد که در هیچ کسبوکاری ممکن نیست، زیر سایت آیتی است.
اینکه هم اکنون اگر موتورهای جستوجویی مثل گوگل، یاهو و … به راحتی میتوانند با قطع سرویس خود دانشپژوهان کشورمان را به چالش بیاندازند، زیر سایه قدرت آیتی است. و حتما میدانید که بسیاری از همین غولهای آیتی جهان، مدیون جوان نخبه این مرزوبوم هستند، مهندس امیدیار موسس eBay، مهندس ایرانی یکی از عوامل تاثیرگذار در توسعه گوگل و …
و حال شما در این موقعیت، در این عصر و در این مقام، با فارسیسازی بیحوصله یک نرمافزار متنباز خارجی و وارد کردن چند صد لینک از سایتهای دیگر و منتسب کردن آن به کارشناسان داخلی، در بوق و کرنا میکنید که پورتال ملی افتتاح گردید و چند روز بعد خبرهای را منتشر مینمایید که وای واویلاست …
????.??? نفر از پورتال ایران بازدید نمود. از هر کشور جهان ???? نفر از این پورتال بازدید کردند. در عرض ? روز سرویسهای پورتال ایران دو برابر شد و و و. بد نیست که یک مقدار تخصصیتر به این آماری که ارائه دادید توجه نمایید. با رجوع به سایتهای آماری وبسایتها میتوانید مشاهده فرمایید که این آمارهایی که دادهاید را حداقل باید تقسیم بر ??? نمایید تا حدودی به واقعیت نزدیک شود.
آقای رئیس از این دردها بگذریم و با نگاهی کوتاه به واقعیتهای پورتال ملی شما بپردازیم: اخیرا خبر افتتاح پورتال ملی کشور با نام پرمعنای www.iran.ir بر روی رسانههای کل کشور منعکس گردید. افتتاحی با تعجیل فراوان و تبلیغات زایدالوصف، که گویا یکی از بزرگترین پروژههای کشور به بهرهبرداری رسیده است و خبرهایی مانند دو برابر شدن خدمات ارائه شده در این پورتال ( تاکید میشود بر واژه خدمات ارائه شده)، تعداد ? میلیون نفری بازدیدکنندگان داخلی و بازدید ???? نفری از هر کشور جهان نیز به ابعاد تبلیغاتی آن وسعت بیشتری را اعطا نمود.
این تعجیل و تبلیغات آنقدر شدید و سرمست کننده بود که مسئولان به برخی از مسائل کوچک و بزرگ هیچگونه توجهی ننموده بودند. بطوری که جنابعالی، به عنوان بانی پروژه جاری، سرمست از افتتاح یکی از پروژههای ملی معروف خود، خستگی نگهداری میکروفون را در طول مراسم به جان خریدید، گویا با افتتاح عجولانه این پورتال قصد داشتید تا پاسخ محکمی به منتقدان عملکرد خود و توجیح وظایف ناکرده خود و مجموعه زیردستتان بدهید. البته بعد از افتتاح پورتال جاری صاحبنظران و کارشناسان بسیاری نقطه نظرات خود را در ارتباط با این پورتال ارائه نمودند که با انتقادات و تعریفات فراوان همراه بود ولیکن بررسی و تحلیل کارشناسی همه جانبهای در ارتباط با این پروژه صورت نگرفت و طبق رسوم گذشته بسیار سریعتر از راهاندازی، این پورتال به فراموشی سپرده شد.
ولیکن تاثیرات این پروژه غیرکارشناسی بدون شک سالها گریبانگیر صنعت تضعیف شده IT این مرزوبوم خواهد بود. پورتال جاری از ابعاد مختلف قابل بررسی میباشد ، که عبارتند از:
? تعریف پورتال چیست و مفاهیم و استانداردهای حاکم بر آن کدامند؟
? چه انتظاراتی باید از پورتالهای ملی داشت و این نوع از پورتالها باید شامل چه اطلاعات، گروهبندی و مشخصههایی باشند؟
? قالب پورتال ملی ایران و مطالب ارائه شده در آن چیست؟ و چه راهبردی بر آن حاکم است؟
? محصولات متنباز مورد استفاده کدامند و ویژگیها و محدودیتهای آن چیست؟
? قوانین و اصول حاکم بر نرمافزارهای متنباز چیست و آیا میتوان از آنها بعنوان پورتال ملی استفاده کرد؟
? نگاهی بر پورتال ملی کشورهای دیگر و مقایسه آنها با پورتال ملی کشورمان
? تاثیرات داخلی و خارجی پورتال ملی ایران کدامند؟
اما سوال این است که آیا میتوان این مرکز لینک وبسایتهای ایران را بعنوان پورتال ملی در نظر گرفت یا نه؟ بدون شک خیر! زیرا:
?) پورتال ملی باید حاصل یک محصول ملی باشد نه یک محصول غیرملی
?) پورتال ملی باید مشخصهها و موارد ارائه شده فوق را دارا باشد
?) پورتال ملی باید از قوانین بینالمللی تبعیت نماید
?) پورتال ملی باید دارای یک راهبرد مشخص توسعه ، بروز رسانی و …. باشد
?) پورتال ملی باید آئینه تمامنمای کشور باشد
?) پورتال ملی باید تکمیل شده و بطور کامل در معرض عموم قرار گیرد نه اینکه قسمتهای متعدد آن هنوز در حال تکمیل باشد ( توجه شود به عدم کارکرد قسمتهای عربی و انگلیسی آن)
و …..
مروری بر پورتالهای ملی این کشورها و سایر کشورهای توسعه یافته، گویای این واقعیت میباشد که آنها سعی نمودهاند تا از محصولات کشور خود در توسعه آنها استفاده نمایند و کلیه مشخصات و استانداردهای ذکر شده در بخشهای قبل را نیز رعایت نمایند. همه این پورتالها خدمات و اطلاعات لازم برای افراد داخلی و خارجی را مستقیما ارائه نمودهاند، در طراحی رابط کاربر یک معرفی اجمالی از فرهنگ، قومیتها و رسوم خود ارائه نمودهاند و سعی نمودهاند تا یک معرفی زیبنده از کشور خود ارائه نمایند.
بدون شک هیچگونه مقایسهای میان این پورتالها و پورتال ملی ایران نمیتوان انجام داد و میتوان گفت و با اطمینان گفت که آقایان این پورتال ملی زیبنده کشور ایران نیست و بیش از این نباید دانش و درک کارشناسان و افراد را به سخره گرفت. بهتر میبود آدرس این پورتال ملی به www.iraninternet???.com تغییر نام مییافت.
آقای مهندس ریاضی بهتر نبود، قبل از افتتاح و اعلام اخبار مربوطه، نگاهی به قوانین نرمافزارهای متنباز میانداختید، اینکه شما یک نرمافزار متنباز را به نام خود در این حد وسیع در بوق میکنید، یک نقص است، اینکه شما جوانان خبره و نخبه این مرزوبوم را به ساختن چنین نرمافزار کمشاخصهای به عنوان پورتال ملی، محکوم مینمایید، یک شکست نفسی است.
اینکه شما اخبار مزحک و خندهدار بعد از این افتتاح ملی منتشر مینمایید، یک مزاح است. اینکه شما در هر وزارتخانه، اعلام نمودهاید که از فلان شرکت، فلان نرمافزار را تهیه نمایید، یک بیعدالتی است. اینکه شما پورتال ملی، میسازید و به سازمانهای دولتی اعلام میدارید که از این پورتال استفاده نمایید، تیشه زدن به ریشه بخش خصوصی است. اینکه پس از این همه هزینه و شعار هنوز دولت یک سرویس مناسبی برای الکترونیکی کردن سرویسهای خود ارائه نداده است یک بیدرایتی ست.
و اینکه ایران عزیز ما با این همه نیروهای خبره و نخبه در آخرین گزارشات …. در مکان آخر آیتی جهان قرار میگیرد، یک بیتدبیری است. اینکه شما در کشوری، که هنوز قوانین پایه حقوقی آیتی به ثبات نرسیده است و هیچ گارانتی مناسبی برای فعالان این بستر نیست اداعای صادرات یک میلیارد دلاری نرمافزار را میکنید، یک کابوس است.
و اما یک سوال هم از مقام محترم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات داریم. جناب آقای دکتر سلیمانی این همه نقص، شکست نفس، مزاح و بیعدالتی، بیدرایتی و بیتدبیری و … تا کجا باید ادامه داشته باشد. آیا بهتر نیست برای گذر از این بحران چارهای اساسی بیاندیشید و در انتخابها و عزل و نصبهای متولیان حوزه فناوری اطلاعات تجدیدنظر نمایید
اپل که سالیان سال به مصرف کنندگان خود توصیه می کرد "متفاوت فکر کنید" از این پس همانند بسیاری از سازندگان رایانه از ریزپردازنده هایی استفاده خواهد کرد که فناوری شان به سال ???? باز می گردد.
اولین کامپیوترهای اپل با تراشه های اینتل یک سال دیگر به بازار خواهد آمد و اپل تا آخر سال ???? کل خط تولیدش را تغییر خواهد داد.
این در حالی است که استیو جابز، رییس اپل در گذشته به برتری تراشه های مشترک شرکتش با آی بی ام موسوم به PowerPc تاکید کرده و حتی کامپیوترهای مکینتاش را قابل قیاس با ابررایانه ها دانسته بود.
آقای جابز در مراسم اعلام این خبرگفت: "هدف ما این است که بهترین رایانه های شخصی دنیا را در اختیار مشتریانمان قرار دهیم و اینتل قویترین پردازشگر را در اختیار دارد. ده سال از روی آوردن ما به PowerPc می گذرد و فکر می کنیم فناوری اینتل به ما امکان می دهد در ده سال آینده بهترین رایانه های شخصی را بسازیم."
دلیل عمده این تغییر این است که سازندگان اصلی تراشه های مورد نیاز اپل، شعبه ای از موتورولا و آی بی ام، قادر به تامین انتظارات این شرکت نبودند.
کارشناسان معتقدند این ریسکی بزرگ برای استراتژی تجاری اپل است که به سود اینتل و به زیان آی بی ام تمام خواهد شد.
هدف ما این است که بهترین رایانه های شخصی دنیا را در اختیار مشتریانمان قرار دهیم و اینتل قویترین پردازشگر را در اختیار دارد
|
ناتان بروکوود، تحلیلگر آمریکایی اعلام کرد که در گذشته اقدامهای مشابه شرکتهای رایانه سازی به روی گردانی مشتریان و نرم افزارسازان انجامیده است.
مثلا در اواسط دهه ???? رایانه های مکینتاش ده درصد بازار رایانه های شخصی را در اختیار داشتند، اما وقتی اپل بجای پردازشگرهای موتورولای ?? هزار به سراغ تراشه های PowerPC رفت، این سهم به پنج درصد افت کرد. هنگامی که سیستم عامل مکینتاش بعدا به OS X تغییر کرد، این رقم تا سه درصد سقوط کرد.
در عوض اینتل با ستاندن سهم بازار آی بی ام، سلطه بی رقیبی بر بازار تراشه پیدا خواهد کرد. این شرکت بیش از ?? درصد سهم این بازار را در اختیار دارد.
پل اوتلینی، رییس اینتل اعلام کرد: "ما خرسندیم که مبتکرترین سازنده رایانه های شخصی جهان، مشتری مان است. اپل کمک کرد تا صنعت رایانه شخصی بنیان یابد و در طول این سالها بخاطر ایده های باطراوت و رویکردهای نوین خود معروف بوده است."
انتظار می رود به کمک این همکاری، قیمت رایانه های ساخت اپل پایین بیاید.
اگرچه آی بی ام بخاطر از دست دادن اپل متحمل شکست می شود، ولی فروش پردازشگر به این شرکت بخش اندکی از درآمدش را تشکیل می داد. اخیرا آی بی ام برای تامین تراشه های کنسولهای بازی مایکروسافت، نینتندو و سونی قرارداد بسته است.
ادعا شده است تراشه ای را که این شرکت به کمک سونی و توشیبا ساخته و قرار است در نسل بعدی پلی استیشن های سونی نصب شود، ده برابر قویتر از پردازشگرهای موجود رایانه هاست.
این شرکت پروانه ای را تقاضا کرده است که به آن اجازه خواهد داد خبرها را نه فقط براساس میزان ارتباط آنها با کلمه مورد جستجو، بلکه همچنین براساس کیفیت فهرست کند.
به گزارش مجله "نیو ساینتیست" این پروانه سیستمی ایجاد خواهد کرد که سابقه و اعتبار منابع مختلف خبری را مقایسه می کند.
این پایگاه داده ها رشته ای از متغیرها از جمله طول خبر، شمار کارمندان منبع تولید کننده خبر و شمار بازدیدکنندگان از وب سایت آن را ملاک قرار می دهد.
جستجوی بخش اخبار گوگل درحال حاضر هزاران خبر را براساس میزان ارتباط آنها با واژه مورد جستجو فهرست بندی می کند.
تازه ترین خبرها در صدر فهرست ظاهر می شوند.
این سیستم باعث می شود خبری که توسط منابع قابل اعتماد مثل بی بی سی یا سی ان ان تهیه شده بعد از خبری که توسط یک منبع ناشناخته تر نوشته شده اما به لحاظ زمانی تازه تر است، ظاهر شود.
جستجو در اینترنت به کارزاری به شدت رقابتی بدل شده و شرکت های گوگل، "اسک جیوز"، "ام اس ان" و یاهو، جملگی برای جلب مخاطبان بیشتر رقابت می کنند.
جولیان اسمیت، تحلیلگر شرکت "ژوپیتر ریسرچ" می گوید: "گوگل در زمینه بهبود نتیجه جستجو بی وقفه درحال پیشرفت است و هرچیزی که تجربه کاربر را بهبود بخشد خوب است."
به گفته وی با این حال ممکن است مسائلی در زمینه چگونگی تصمیم گیری درباره میزان کیفیت منبع خبر وجود داشته باشد، چرا که کیفیت در مقایسه با معیارهایی مثل تاریخ و میزان ارتباط خبر، امری بسیار ذهنی و سلیقه ای است.
به گزارش آژانس خبری پرشین هک از ایسنا ،مسوول ثبت دامنههای ir در ایران گفت: امنیت دامنههای ir در حد مطلوبی است و تاکنون گزارشی مبنی بر نفوذ یا تهاجم نداشتهایم.
دکتر سیاوش شهشهانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به این که دامنههای ir در چند لایه محافظت میشوند، اظهار داشت: در چند ماه اخیر تنها به یک مورد در یکی از سازمانها که تصور میشد، نفوذی به داخل سایت آن سازمان شده است برخوردیم، اما پس از بررسی، مشخص شد فردی خارج از سازمان به پسورد مسوول فنی آن دسترسی پیدا کرده بود و این مساله ربطی به دامنهی ir نداشت.
به گفتهی وی دامنههای ir در مقایسه با دامنههایی مانند com ،net و org از امنیت بالایی برخوردارند، حتی گاهی دیده شده که برخی از این دامنهها مورد تهاجم قرار گرفتهاند، اما دربارهی دامنههای ir، در چند سال اخیر، تاکنون هیچ مورد نفوذ یا تهاجمی گزارش نشده است.
شهشهانی با اشاره به این که تاکنون 34 هزار و 300 دامنهی ir به ثبت رسیده است، گفت: از این تعداد 32 هزار و 131 دامنه لاتین هستند و دو هزار و 169 مورد آن نیز دامنهی فارسی با پسوند دات ایران را تشکیل میدهند.
وی در پایان افزود: استقبال از دامنههای ir در چند سال اخیر بسیار افزایش یافته است؛ اما در مقابل نیز تعداد قابل ملاحظهیی از این دامنهها، حذف میشوند، به عنوان نمونه در هفتهی گذشته در حدود 120 تا 130 دامنه حذف شدند، البته این امر نشان میدهد، مخاطبان بیشتر میخواهند این فضا را تجربه کنند.
بررسیهای انجام شده نشان میدهند، شرکتهای انگلیسی سالانه به علت حملات هکرها، ویروسهای رایانهیی و نرمافزارهای جاسوسی بیش از 18 میلیارد دلار متضرر میشوند.
به گزارش سرویس فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وزارت صنایع و بازرگانی انگلیس در گزارشی با اعلام این مطلب عنوان کرد که این میزان ضرر شرکتهای انگلیسی 50 درصد بیشتر از آنچه دو سال پیش محاسبه شده بود، است.
افزایش میزان خسارت شرکتهای انگلیسی در زمینهی امنیت شبکه در حالی صورت میگیرد که آنها در سال 2005 میزان هزینههایشان را برای کنترل امنیت اطلاعاتی به چهار تا پنج درصد از کل بودجهی IT خود افزایش دادند.
بر اساس این گزارش متوسط ضرر شرکتهای بزرگ انگلیسی 65 هزار تا 130 هزار پوند و برای شرکتهای کوچک این رقم بین هشت هزار تا 17 هزار پوند اعلام شده است.
همچنین این گزارش نشان میدهد از هر پنج شرکت انگلیسی، شبکههای وایرلس یک شرکت در برابر ویروسها کاملا آسیبپذیر است، در این میان اگرچه تمامی شرکتهای انگلیسی از نرمافزارهای آنتی ویروس استفاده میکنند، اما یک چهارم آنان در برابر تهدیدات ویروسهای جدید توان مقابله ندارند.
بررسیها نشان میدهند آمار نرمافزارهای ضد جاسوسی تقلبی که خود سبب آلودگی کامپیوترهای کاربران میشوند و همچنین آمار تلاشهای جدید برخی هکرها برای ربودن اطلاعات مهم کاربران و سپس درخواست پول برای آزادسازی این اطلاعات، به شدت در حال افزایش است.
تحقیقات شرکت تولیدکننده نرمافزارهای امنیتی Finjan نشان میدهد تولیدکنندگان نرمافزارهای مخرب به تازگی، از ترس عمومی کاربران از ابتلا به نرمافزار جاسوسی سوء استفاده کرده و نرمافزارهای ضد جاسوسی تقلبی تولید میکنند که خود سبب آلودگی کامپیوترهای کاربران میشوند.
در حملات اینترنتی جدید، هکرها کدهای مخرب نرمافزار جاسوسی را در اینترنت به عنوان نرمافزارهای رایگان ضد جاسوسی تبلیغ میکنند که چنانچه کاربر این نرمافزارها را دانلود کند، کامپیوتر او به نرمافزار جاسوسی مبتلا شده و یا در برابر حملات بعدی هکرها آسیب پذیر میشود.
در برخی موارد حتی این نرمافزارهای تقلبی ضد جاسوسی، به دروغ به اسکن کردن دیسک سخت کامپیوتر تظاهر کرده و در پایان این اسکن دروغین نیز ادعا میکند که موفق به شناسایی نرمافزار جاسوسی در کامپیوتر شدهاند و کاربر برای پاکسازی کامپیوتر خود باید نسخه کامل و غیر رایگان نرمافزار ضد جاسوسی را خریداری کند.
در نوع دیگری از حملات اینترنتی به نام Ransom که در ماههای اخیر چندین نمونه از آن شناسایی شده است، هکرها به کامپیوتر کاربران نفوذ کرده و فایلهای موجود در دیسک سخت کاربر را به صورت رمزدار، فشرده میکنند و سپس برای ارایه این رمز و آزاد سازی اطلاعات کاربر، تقاضای پول میکنند.
در یک نمونه اخیر از این قبیل حملات که ماه گذشته شناسایی شده بود، یک تراوا به نام تروج/ رنسوم-ای از اینترنت به کامپیوتر کاربر راه مییافت که پس از اجرا شدن این کد مخرب در کامپیوتر، دستگاه از فعالیت باز ایستاده و پیامی بر صفحه نمایش نقش میبست که در آن ذکر شده بود در هر 30 دقیقه، بخشی از فایلهای موجود در دیسک سخت، پاک خواهند شد.
در این پیام، دستورالعملی برای واریز کردن مبلغی به یک شماره حساب از طریق یک خدمات اینترنتی نقل و انتقال پول ارایه شده بود که کاربر برای آزادسازی اطلاعات کامپیوتر خود میبایست مبلغ مذکور را پرداخت کند.
به گفته کارشناسان کامپیوتری، کاربران باید همواره سیستمعامل مورد استفاده و نرمافزار ضد ویروس خود را به روز نگاه داشته و از بازدید از وب سایتهای نامطمئن و همچنین کلیک کردن روی تبلیغات و لینکهای موجود در این قبیل سایتها و یا ایمیلهای ناشناس، خودداری کنند.
??- محصول جدید شرکت Exploit Prevention برای حفاظت از کامپیوترها
یک شرکت نرمافزاری به تازگی محصول جدیدی برای حفاظت از کامپیوترها در برابر مشکلات جدید ناشی از نقصهای امنیتی سیتسمعامل ویندوز و همچنین مرورگرهای اینترنتی معروف، معرفی کرده است.
نرمافزار SocketShield شرکت Exploit Prevention اطلاعات ورودی به کامپیوتر از اینترنت را به منظور شناسایی حملات اینترنتی معروف به Zero-day زیر نظر میگیرد.
حملات Zero-day به حملات اینترنتی و یا کدهای مخربی گفته میشود که از جدیدترین حفرههای شناسایی شده در ویندوز، مرورگرهای اینترنت اکسپلورر و یا فایرفاکس، برای نفوذ به کامپیوترهای کاربران استفاده میکنند.
نرمافزار SocketShield برخلاف نرمافزارهای امنیتی مرسوم، کامپیوتر را در برابر گستره وسیعی از کدهای مخرب و حملات اینترنتی حفاظت نکرده و تنها اطلاعات ورودی به کامپیوتر را برای شناسایی تعداد محدودی از جدیدترین حملات اینترنتی در هر لحظه، زیر نظر میگیرد.
به طور معمول، در مدت زمان کوتاهی پس از انتشار خبر شناسایی یک حفره امنیتی، کدهای مخرب جدیدی در اینترنت منتشر میشوند که از همین حفره امنیتی اصلاح نشده برای نفوذ به کامپیوترها استفاده میکنند و نرمافزار SocketShield در اصل برای حفاظت از کاربران در برابر همین حملات (حملات Zero-day) طراحی شده است.
شرکت Exploit Prevention محصول جدید خود را از ماه ژوئن و با اشتراک ماهیانه به قیمت 30 دلار عرضه خواهد کرد.
??- موزیلا، 24 حفره امنیتی فایرفاکس را اصلاح کرد .
تاریخ ارایه در سایت امنافزار : 85/2/16
سازمان موزیلا، ارایه دهنده مرورگر open source فایرفاکس در جدیدترین اقدام امنیتی خود، با به روز رسانی فایرفاکس، بیست و چهار حفره تازه شناسایی شده در این مرورگر را اصلاح کرده است.
موزیلا در این به روزرسانی، جدیدترین حفرههای امنیتی شناسایی شده در نسخههای 05/1، 5/1 و همچنین 0/1 از مرورگر فایرفاکس را اصلاح کرده است.
شرکت ارایه دهنده خدمات امنیتی Secunia با مهم خواندن به روزرسانی جدید موزیلا یادآور شدهاست بسیاری از ایرادهای امنیتی یاد شده در گروه بسیار بحرانی جای گرفتهاند.
موزیلا هماکنون از کاربران مرورگر فایرفاکس درخواست کرده است تا هرچه سریعتر مرورگر خود را به روزرسانی کنند و کاربران نسخههای قدیمیتر این مرورگر را نیز به دانلود نسخه جدید و به روز شده 02/5/1 از فایرفاکس فرا خوانده است. لازم به ذکر است نسخه 5/1 از این مرورگر خود به صورت خودکار اقدام به دانلود و نصب patchهای جدید میکند.
بر خلاف شرکت مایکروسافت که به صورت مرتب و در دومین سهشنبه از هر ماه به انتشار patchهای اصلاحی جدید برای مرورگر اینترنت اکسپلورر خود اقدام میکند، سازمان موزیلا تاکنون برنامه منظمی در این زمینه نداشته به طوری که آخرین بار در ماه فوریه گذشته اقدام به روزآمد سازی فایرفاکس کرده بود.
علاوه بر به روز رسانی فایرفاکس در روز پنجشنبه گذشته، موزیلا به تازگی نسخه جدیدی از این مرورگر را نیز ویژه نصب بر روی نسل جدید کامپیوترهای اپل که از پردازندههای اینتل استفاده میکنند، منتشر کرده است.
فایرفاکس هماکنون تنها مرورگر اینترنتی است که در رقابت با مرورگر اینترنت اکسپلورر مایکروسافت به موفقیتهای بزرگی دست یافته است.
مرورگر فایرفاکس برخلاف مرورگر اینترنت اکسپلورر شرکت مایکروسافت، open source است و این بدان معناست که برنامه اصلی نوشته شده برای آن در دسترس عموم بوده و در حال حاضر برنامه نویسان فراوانی به صورت داوطلبانه برای بهبود این مرورگر با سازمان موزیلا همکاری میکنند و برخی برنامه نویسان دیگر نیز ویژگیهایی را به صورت مستقل به نام Extension برای این مرورگر طراحی میکنند که کاربران میتوانند آنها را دانلود کرده و روی فایرفاکس نصب کنند
??- وقتی که مرورگرها احساس سرگیجه می کنند.
تاریخ ارایه در سایت امنافزار : 85/2/13
تکنیکی که به Data Fuzzing مشهور است، عموما برای پیدا کردن ایرادات و نقص های مربوط به برنامه های کاربردی شبکه به کار می رود.
در همین راستا محقق امنیتی ، HD Moor و همکارانش ابزاری را برای پیدا کردن حفره های امنیتی مرورگرها ساختند که نتایج شگفت انگیزی را نشان می داد.
این ابزار باعث شد که در عرض چندین هفته صد ها راه برای خراب کردن و یا هنگ کردن مرورگر مایکروسافت پیدا کنند که این مقدار در دیگر مرورگر ها کمتر بوده است.
HD Moor و Matthew Murphy در کنفرانسی در کمتر از یک ساعت بیش از ده اشکال امنیتی در Handling of cascading style مرورگر مایکروسافت پیدا کردند.
آقای HD Moor ، مدیر پروژه Metasploit در این مورد اظهار داشت : Fuzzing احتمالا بهترین و آسان ترین راه برای پیدا کردن اشکالات و عیب های موجود در مرورگرها می باشد.
او همچنین اظهار داشت که هر مرورگری حتما یک آسیب پذیری در خود دارد که باعث شود از راه دور مورد حمله قرار گیرد.
مایکروسافت در واکنش به این موارد گفت که در حال بررسی و تحقیق می باشد.
??- مایکروسافت و موزیلا نقص های امنیتی نرم افزارهای خود را اصلاح کردند.
مایکروسافت نقص های امنیتی IE ، Word و ویندوز را اصلاح کرد و موزیلا نقص های فایرفوکس و Thunder bird را ترمیم کرد.
ایکروسافت روز سه شنبه سه نرم افزار به روز برای اصلاح نقص های امنیتی محصولاتش از جمله یک وصله امنیتی برای آسیب پذیری اینترنت اکسپلورر که هفته گذشته گزارش داده شد منتشر کرد. مایکروسافت همچنین چند وصله امنیتی برای Word و سیستم عامل ویندوز منتشر کرد.
به نظر می رسد patch های اینترنت اکسپلورر و ویندوز مهم تر هستند زیرا مهاجمان می توانستند از طریق آنها کنترل سیستم کاربر را بدست بگیرند. بنیاد موزیلا نیز روز سه شنبه نقص های امنیتی مرورگر فایرفوکس خود را اصلاح کرد. نقص هایی که اصلاح شده اند در نسخه 1.0.5 مرورگر فایرفوکس قرار داشتند.
1.ابزار الکترونیکی خود را با لباستان شارژ کنید!
تصور کنید بتوانید در آینده از ابزار الکترونیک به راحتی با وصل کردن آنها به لباستان برای شارژ مجدد استفاده کنید!
به گزارش بخش خبر شبکه فن آوری اطلاعات ایران، از ایسنا، محققان سازمان تحقیقاتی علمی و صنعتی «کامن ولت» (CSIRO) در تلاش برای طراحی فنآوری جدیدی هستند که «وسیله انرژی متصل انعطافپذیر» (FIED) نام دارد و میتواند طیف کاربردی وسیعی اعم از کاربردهای پزشکی و نظامی داشته باشد.
دکتر آدام ست، دانشمند اصلی این پژوهش درباره این فنآوری نوین، گفت: این فنآوری را میتوان در پوشاک تعبیه کرد که شامل سه جزء است. یک بخش رشتههای پیشرفته و رسانا به عنوان بخشی از باتری، یک وسیله تقویت کننده انرژی با لرزه و یک سیستم کنترل نیرو برای انرژی دادن به تجهیزات الکترونیک است.
این فنآوری شبیه به لباسهای معمولی است اما قابلیتهای فوقالعاده ای دارد.
وقتی فرد این لباس را میپوشد در اثر حرکت لرزشهایی تولید میشود که این لرزشها جمعآوری شده و میتوانند باتری را دوباره شارژ کنند یا به ابزار الکترونیکی متصل شده و به آنها انرژی بدهند.
2. خودپردازهای بانک ملی مجهز به سرویس شارژ کارت تالیا شد.
بانک ملی ایران برای تسهیل امور مردم، دستگاههای خودپرداز خود را مجهز به سرویس شارژ کارت تالیا کرد.
دارندگان حسابهای متصل به کارت پول تمام بانکهای عضو شبکه شتاب، می- توانند ضمن مراجعه به دستگاههای خودپرداز این بانک و از طریق گزینه و راهنماییهای مربوطه، نسبت به شارژ کارت تلفن همراه اعتباری تالیا اقدام کنند.
به گزارش بخش خبر شبکه فن آوری اطلاعات ایران ، از ایرنا ، دستگاههای خودپرداز این بانک پس از انجام عملیات مربوطه توسط فرد، رمزی به وی میدهند که این رمز باید در تلفن همراه ثبت شده و سپس عملیات شارژ کارت صورت میگیرد.
در حال حاضر خودپردازهای بانک ملی ایران علاوه بر پرداخت وجهبه دارندگان ملی کارت، امکان دریافت مانده حساب عادی، تغییر رمز و دریافت پنج گردش نهایی حساب را به مشتریان میدهند.
انتقال وجه بین حسابهای مرتبط با یک کارت و از حساب مرتبط به یک کارت به حساب مرتبط با کارت دیگر، انتقال وجه از حساب مرتبط با کارت خود در بانک ملی به حساب متصل به کارت دیگر دربانکهای صادرات، کشاورزی، صنعت و معدن، پارسیان، اقتصاد نوین و کارآفرین و پرداخت قبوض خدماتی از دیگر خدمات قابل ارایه توسط خودپردازهای بانک ملی ایران است
3.به زودی لپ تاپ ها دیگر نیازی به شارژ ندارند
همزمان با ورود مدل های تجاری پیل های سوختی کاربران به زودی می توانند در تمام طول روز از کامپیوتر خود استفاده کنند بدون اینکه نیازی به شارژ دوباره آن داشته باشند.
به گزارش بخش خبر سایت http://www.IRITN.com ، در نمایشگاه فناوری سه بیت آلمان شرکت تایوانی Antig اعلام کرد که پیل های سوختی آنها تا اوایل سال 2007 روی قفسه مغازه های کامپیوتر خواهد بود.
اولین مدل های این پیل های متانولی یک لپ تاپ را به مدت 9 ساعت روشن نگه می دارند.
فناوری پیل های سوختی اخیرا ارتقاء پیدا کرد زیرا مراقبان بین المللی پرواز هوایی قوانین خویش را تغییر دادند و دیگر به مسافران اجازه حمل پیل های متانولی قابل اشتغال به درون هواپیما را ندارند.
لینت تسائی ، قائم مقام مدیر بازاریابی Antig خاطر نشان کرد این پیل ها حاصل ترکیب باتریهای لیتیوم- ین با فناوری مبتنی بر متانول است.
پیل های سوختی به جای ذخیره انرژی الکتریسیته را با شکستن متانول از طریق یک فرایند الکتروشیمیایی تولید می کند. این پیل های سوختی می تواند از طریق یک کارتریج متانولی شارژ می شود.
این وسیله ترکیبی با لپ تاپ های موجود کار می کند و مناسب قفسه رسانه ای نیز که معمولا محل درایو CD/DVD است می باشد.
4.با استفاده از هوای اطرافتان تلفن همراه خود را شارژ کنید
دانشجویان بخش طراحی صنعتی در موسسه فناوری هند در دهلی موفق شدند توربینی را به تلفن همراه وصل کنند. این توربین به شارژ کردن تلفن همراه حتی زمانیکه فرد در مسافرت است کمک می کند.
به گزارش بخش خبر شبکه http://www.IRITN.com ،به نقل از rediff.com، پروفسور لالیت کومار داس، رئیس این بخش خاطر نشان کرد :«برق تولید شده توسط این توربین زمانیکه با انرژی باد به حرکت در می آید می تواند در مواقع ضروری تلفن همراه شارژ کند.»
وی در ادامه افزود:«این توربین جریان الکتریسیته ای با فرکانس 3 تا 4 وات تولید می کند که این میزان برای شارژ یک تلفن همراه کافی است.»
توربین طراحی شده ویژه که ارزش آن 200 روپیه است داخل آزمایشگاه توسعه داده شده است و آنقدر کوچک است که می توان براحتی آن را در جیب نگهداری کرد. هدف اصلی این دستگاه توسعه قابلیت اتصال تلفن همراه در جایی است که هیچ جریان الکتریسیته ای وجود ندارد . این دستگاه قادر به ذخیره انرژی نیز هست اما مقدار آن بسیار کم است.
این دستگاه برای مناطق ساحلی که در آن هوا بدون وقفه جریان دارد بسیار مناسب است . این تکنیک هنوز تجاری نشده است اما این دانشگاه برای کمک به تولید انبوه این وسیله توسط سازندگان طرحی را به وزارت علوم و فناوری پیشنهاد داده است .
آقای کومار در پایان سخنان خود افزود:« این وسیله به کاربران تلفن همراه کمک می کند در حالیکه در اتوبوس، اتومبیل یا قطار هستند تلفن های خود را شارژ کنند. تنها کاری که آنها باید انجام دهند این است که توربین را در مقابل جریان باد قراردهند. این دستگاه از انرژی باد برای حرکت دادن توربین و در نتیجه تولید انرژی استفاده می کند.»
دانشمندان نیز اعلام کردند که دانشجویان همچنین از یک فنر در این وسیله استفاده کرده اند که از طریق یک دسته می تواند انرژی را ذخیره کند. با این شیوه می توان هنگام قطعی برق تلفن را شارژ کرد.
5.جاسازی تلفن همراه در دندان آسیاب
از تلفن همراهتان خسته شده اید؟ نمی دانید آن را کجا بگذارید و یا اصلا نمی دانید کجا گذاشته اید؟! از قرار معلوم در آینده ای نزدیک، این مشکل شما هم حل خواهد شد.
به گزارش بخش خبر شبکه فن آوری اطلاعات ایران، از خبرگزاری سلام، سایت خبری Cellphonenews.biz گزارش داد که دو تن از محققان اروپایی موفق به ساخت آزمایشی یک به اصطلاح «تلفن دندان» شده اند که در دندان آسیاب شما قرار می گیرد و تماس های تلفنی را دریافت می کند.
سیگنال هایی که به دنبال یک تماس به تلفن همراه شما می رسید، به صورت «لرزه» از دندانتان به جمجمهتان و سپس به گوش داخلیتان انتقال پیدا خواهند کرد و فقط این شما هستید که صدا را می شنوید.
گرچه ممکن است که این فناوری چندان به مذاق مردم عادی خوش نیاید ولی قطعا برای دادن دستور کار به جاسوسان و یا حتی مهاجمان تیم فوتبال خیلی به درد می خورد.
بر پایه این گزارش، تماسها کاملا یک طرفه بوده و فقط گوش شما می شنود و طبیعتاً هیچ فردی متوجه این شنودها نخواهد شد.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ